lördag 28 april 2012

Norsmete med förhinder

Var ute och fiskade med levande nors som agn tillsammans med Patrik i går. Det började med att båtrampen var blockerad av en bil med trailer. Killen som hade bilnyckeln drev ut i sjön i en båt som inte fungerade. Helt oväntat hoppade grabben i vattnet (6.1 grader) och simmade ca 50 meter med en hand, i den andra handen höll han bilnyckeln över ytan!! Måste erkänna att jag blev rejält impad av killen.

Sedan hjälpte vi till att bogsera in hans båt, allt detta tog lite tid och jag hade glömt av norsen som jag hade i en hink i bilen. Väl ute på sjön såg vi att merparten av norsen hade kolat vippen pga syrebrist.

Snabb hemfärd  1 mil och tillbaka för att hämta ny nors.  Abborren nappade rätt bra till en början och vi fick ett 10-tal. Sedan varsin gädda modell mindre. Vädret var tufft med kraftig vind och regnskurar. Fick koppla på dubbla ankare för att kunna ligga still. Inne på gösstället var det dött, så vi testade längre ut igen. Fick till slut en liten lake på 710 gr ute på 12 meters djup.

En kul tur trots allt med mycket fiskesnack och funderingar om kommande fisken.

Patrik testade lite efter nors men det var svårt att få till ett vettigt fiske i vinden som rådde. Han gör nog ett nytt försök  inom kort.....

Minilake
                                                                            

                                                                   

/Marran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar